دانشگاه
دانشگاه جامع امام حسین (ع)
دانشگاه جامع امام حسین (ع) از دانشگاههای رده نظامی است و وظیفه تربیت نیروی انسانی موردنیاز سپاه را به عهده دارد. این دانشگاه همواره برای علاقهمندان ورود به مراکز نظامی موردتوجه بوده است و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش دانشجو دارد. دانشگاه جامع امام حسین (ع) جز معدود دانشگاههایی است که امکان دریافت بورسیه تحصیلی وجود دارد. شرایط ورود به این دانشگاه، زمان ثبتنام، منابع آزمون و رشتههای تحصیلی و مزایای تحصیل در این دانشگاه ازجمله سؤالاتی است که برای علاقهمندان ورود به این دانشگاه وجود دارد. لذا در این مقاله به معرفی دانشگاه جامع امام حسین (ع) و شرایط تحصیل در آن پرداخته میشود. عزیزان در صورت هرگونه ابهام میتوانند در بخش پیشنهادها سؤالات خود را مطرح کنند تا توسط گروه مشاور برتر پاسخگویی شود.
مطالبی که در این پست می خوانید:
تاریخچه و شرایط تحصیل در دانشگاه جامع امام حسین (ع)
در سال 1365 مرکز آموزش عالی امام حسین (ع) توسط وزارت فرهنگ و آموزش عالی باهدف آموزش و تربیت نیروی انسانی و انجام پژوهشهای علمی در راستای نیازمندیهای سپاه تأسیس شد. یک سال بعد این دانشگاه با دانشکدههای علوم پایه، فنی مهندسی، علوم پزشکی و علوم انسانی بهعنوان دانشگاه جامع در سیستم آموزشی و دانشگاهی بهصورت رسمی مشغول به فعالیت شد. در سال 1369 دانشکده علوم پایه نظامی به دانشگاه جامع امام حسین (ع) اضافه شد و دانشکده علوم پزشکی با تبدیلشدن به دانشگاه بقیهالله (ع) از این دانشگاه جدا شد.
در سال 1387 این دانشگاه به دو دانشگاه افسری و تربیت پاسدار امام حسین (ع) و دانشگاه جامع امام حسین (ع) تفکیک شد. دانشگاه افسری و تربیت پاسدار امام حسین (ع) وظیفه تربیت و آموزش نیروهای سپاه را به عهده دارد و در سالهای اخیر از طریق آزمون داخلی جذب دانشجو دارد. این دانشگاه نیز تنها در مقطع تحصیلات تکمیلی از طریق کنکور سراسری اقدام به پذیرش دانشجو میکند. افرادی که در این دانشگاه تحصیل میکنند از مزایای زیر برخوردار میشوند:
- دریافت حقوق و کمکهزینههای تحصیلی
- حساب شدن دوره تحصیل در سنوات خدمتی
- دریافت گواهی معافیت از آموزش و دریافت کسری خدمت
- استفاده از امکانات تحصیل شبانهروزی مانند خوابگاه مجهز، امکانات فرهنگی و …
شرایط ورود و نحوه ثبتنام
درگذشته پذیرش دانشگاه امام حسین (ع) برای مقطع کارشناسی از طریق کنکور سراسری صورت میگرفت اما در حال حاضر پذیرش از طریق آزمون داخلی صورت میگیرد. برای ثبتنام دارندگان مدرک دیپلم و با داشتن شرایط عمومی و اختصاصی که در ادامه این مطلب بیان میشود به واحد گزینش سپاه مراجعه کرده و اقدام به تکمیل فرم ثبتنام میکنند. به افرادی که شرایط گزینش و جذب را داشته باشند از برای شرکت در آزمون ورودی توسط هسته گزینش اطلاعرسانی میشود. آزمون داخلی معمولاً در بازه اردیبهشت تا تیرماه برگزار میشود و نتیجه آن اواخر شهریورماه اعلام میشود. افرادی که در آزمون ورودی پذیرفتهشده باشند باید خود را برای مرحله مصاحبه آماده کنند. مصاحبه پذیرش چندمرحلهای است که شامل موارد زیر است:
- آزمون تست هوش و شخصیت شناسی
- معاینات پزشکی و داشتن شرایط جسمی و روانی مناسب
- مصاحبه عقیدتی، سیاسی، فردی و …
- استعلام حفاظتی و امنیتی
- تحقیقات محلی
افرادی که در مرحله گزینش پذیرفته شوند وارد دوره یکساله پاسدار وظیفه شده و بعد از دوره تحصیلی 4 ساله با درجه نظامی ستوان دومی در حوزه مرتبط با زمینه تحصیلی و داشتن شرایط مشغول به خدمت میشوند.
شرایط عمومی و اختصاصی
داوطلبان ورود به دانشگاه امام حسین برای مقطع کارشناسی و کارشناسی باید واجد شرایط اعلامشده از طرف دانشگاه باشند. این دانشگاه برای پذیرش دانشجو شرایط عمومی و اختصاصی در نظر گرفته است. شرایط عمومی برای هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد شامل مواردی مانند داشتن تابعیت ایرانی، اعتقاد به دین مبین اسلام، اعتقاد و التزام به ولایت مطلقه فقیه، عدم اعتیاد به مواد مخدر و … است.
حتما بخوانید: شرایط تحصیل در دانشگاه علوم انتظامی امین
شرایط ورود به دانشگاه پاسداری و افسری امام حسین در مقطع کارشناسی
افراد برای پذیرش پاسداری دانشگاه امام حسین باید از طریق منابع انسانی بسیج شهر خود ثبتنام کنند. در صورت داشتن شرایط و طی کردن مراحل گزینش بعد از گذراندن دوره یکساله پاسدار وظیفه وارد دوره تحصیلی خواهند شد. شرایط ورود در مقطع کارشناسی عبارتاند از:
- داشتن حداقل قد 165 و حداکثر 190 سانتیمتر
- معدل بالای 14
- داشتن دیپلم نظری
- سابقه عضویت در بسیج
شرایط ورود به دانشگاه پاسداری و افسری امام حسین در مقطع کارشناسی ارشد
پذیرش مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه جامع امام حسین از بین پایوران سپاه، شاغلین سازمانهای نظامی و بسیجیان فعل است. پایوران سپاه باید برای تحصیل در این دانشگاه باید از حوزه و یگان مربوطه اجازهنامه کتبی دریافت کنند. همچنین بسیجیان فعالی که متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هستند نباید به سازمانهای دولتی تعهد خدمت داشته باشند. درصورتیکه نفرات برتر کنکور ارشد دانشگاه جامع امام حسین را در اولویت انتخاب خود قرار دهند و با داشتن سایر شرایط گزینش دانشگاه میتوانند از مزایای بورسیه تحصیلی و کمکهزینه ماهانه به مدت 4 ترم بهرهمند شوند. علاوه بر موارد ذکرشده امکان همکاری بهصورت پروژه تحقیقاتی و دریافت حقالزحمه نیز در این دانشگاه برای مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد.
علاوه بر مسیر دانشگاه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد از طریق انجام پروژههای کسری خدمت در طرحهای تحقیقاتی نیز میتوانند با این دانشگاه همکاری کنند.
رشتههای دانشگاه امام حسین
دانشکدههای این دانشگاه بهصورت کلی شامل دانشکده افسری و تربیت پاسداری، دانشکده علوم پایه، دانشکده فنی مهندسی و دانشکده علوم انسانی است. رشتههای که در این دانشگاه ارائه میشود شامل موارد زیر است:
- مهندسی مکانیک (حرارت و سیالات، طراحی جامدات)
- مهندسی هوافضا
- مهندسی صنایع
- مهندسی برق (مخابرات و الکترونیک)
- مهندسی کامپیوتر (نرمافزار)
- مهندسی فناوری اطلاعات (شبکههای کامپیوتری، رایانش امن)
- مهندسی عمران
- مهندسی نقشهبرداری
- مدیریت صنعتی
- شیمی کاربردی
- ریاضی کاربردی
- فیزیک هستهای
- اقتصاد
- جغرافیا
- مدیریت آماد (مدیدیت زنجیره تأمین)
- اطلاعات استراتژیک