کنکور
شرایط کنکور مجدد
در حال حاضر با توجه به شرایط جامعه و نبود بازار کار بسیاری از افراد حتی باوجود تحصیل در رشتههای غیرپزشکی بعد از پایان تحصیل تصمیم به شرکت مجدد در کنکور میگیرند. حتی بعضی از افراد بعد از ورود به بازار کار به دلیل نبود درآمد مناسب یا اختلاف درامد با مشاغل پزشکی یا حتی ثبات شغلی تصمیم به شرکت مجدد در کنکور میگیرند. ممکن است این افراد در هر سن و شرایطی باشند. در این مقاله مراحل از تصمیمگیری تا اقدام به کنکور و نحوه صحیح مطالعه و برنامهریزی بهصورت تخصصی بررسی میشود.
برای پاسخ سوالات خود در مورد شرایط کنکور مجدد با ما تماس بگیرید
تماس از 8 صبح تا 12 شب حتی روزهای تعطیل
مطالبی که در این پست می خوانید:
قدم اول: شناخت کافی شرایط کنکور
ممکن است افراد چندین سال از کنکور دور باشند. دانشجویان، متأهلین و شاغلین در این دسته قرار میگیرند. هرکدام از این افراد انگیزه و اهداف مشخصی برای شرکت مجدد در کنکور دارند. برخی از افراد ازنظر شغلی درآمد کافی نداشته، برخی دیگر از باب شغلی خود ناراضی بوده و یا در شغل موردعلاقه خود مشغول به کار نیستند. مراحل شرکت در کنکور مجدد برای همه افراد این گروه عمومیت دارد که در ادامه با جزئیات بیان میشود.
بر اساس ظرفیت دانشگاهها حداکثر 3 درصد داوطلبان کنکور موفق به پذیرش در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی میشوند. این ظرفیت شامل همه دانشگاههای دولتی روزانه، خودگردان، آزاد و ظرفیت مازاد است.
افرادی با توقعات کمتر وجود دارند که پذیرش در رشتههای پیراپزشکی مانند فیزیوتراپی، شنواییسنجی، پرستاری، تغذیه و … موردنظرشان است. بر اساس سهمیه اختصاصیافته توسط سازمان سنجش حداکثر 8 درصد داوطلبین در رشتههای پیراپزشکی موردپذیرش قرار خواهند گرفت. به این نکته باید توجه کرد که این درصد شامل ظرفیت تمامی دانشگاههای روزانه، خودگردان، آزاد و ظرفیت مازاد است؛ بنابراین اگر داوطلبین رتبه لازم برای قرار گرفتن در این دو گروه را کسب نکنند باید شانس خود را در سالهای بعد امتحان کنند یا به گزینههای بدون کنکور در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی فکر کنند.
حتماً بخوانید: شرایط تحصیل در رشته پزشکی بدون کنکور
قدم دوم: انتخاب نظام آموزشی کنکور
بعدازاینکه اطلاعات کافی در مورد کنکور سراسری و نحوه پذیرش در رشتههای مختلف به دست آمد فرد باید نظام آموزشی کنکور خود را انتخاب کند. برای اولین بار در کنکور 99 این فرصت برای فارغالتحصیلان نظام سالی واحدی و نظام قدیم فراهم آمد که به اختیار خود سؤالات نظام جدید یا نظام قدیم را برای کنکور سراسری انتخاب کنند. با توجه به تجربیات مشاورین مجرب ما و بررسیهای فن انجامشده بین کتب درسی نظام جدید و نظام قدیم به این نتیجه رسیدیم که شرکت در کنکور نظام جدید برای افرادی که سالهای زیادی از اولین کنکورشان گذشته مناسبتر است.
برای افرادی که سالهای زیادی از کنکور فاصله داشتند کنکور نظام جدید مناسبتر است.
دلایل ما برای انتخاب کنکور نظام جدید حذف حدود 20 درصد از مطالب کتب درسی نظام قدیم مانند انتگرال درس ریاضی، مسائل ژنتیک زیستشناسی، معطلت عربی و … است. واضح است قسمتهای حذفشده از کتب درسی جز مطالب مشکل درسی برای دانش آموزان بوده است.
برای پاسخ سوالات خود در مورد شرایط کنکور مجدد با ما تماس بگیرید
تماس از 8 صبح تا 12 شب حتی روزهای تعطیل
قدم سوم: انتخاب منابع آموزشی مناسب و برنامهریزی صحیح برای داوطلبان کنکور مجدد
با توجه به دو قدم قبل که شناخت کافی از نحوه پذیرش و انتخاب نظام آموزشی کنکور هست زمان آن رسیده است که منابع کمکآموزشی مناسب برای رسیدن به نتیجه مطلوب را انتخاب کنیم. علاوه بر منابع درسی کنکور سراسری، نحوه برنامهریزی روزانه، هفتگی و ماهانه، جزئی از مهمترین قسمت اجرائی کار داوطلب هست. بر اساس نکات ذکرشده و سطح آموزشی داوطلب، منابع پیشنهادی برای هر فرد متفاوت است.
منبع آموزشی مناسب
بهعنوانمثال کتاب خیلی سبز زیست برای داوطلبین متوسط، کتاب نشر الگو برای داوطلب متوسط رو به بالا و کتاب ای کیو گاج برای داوطلبین قوی مناسب است. این انتخاب و تقسیمبندی منابع کمکدرسی بر اساس سطح داوطلب برای سایر دروس نیز صادق است. انتخاب منابع بر اساس سطح آموزشی در مقاله دیگر بهصورت مفصل توضیح داده خواهد شد.
من بهعنوان داوطلب کنکور میخواهم شروع به درس خواندن کنم. با توجه به اینکه من چند سالی هست که از درس دور بودهام و در سنی قرار دارم که ممکن است تشکیل خانواده داده باشم و یا دانشجو باشم و یا اینکه شاغل باشم، قطعاً تمرکز ۱۰۰ درصدی شخصی که در سن کنکور هست و کاری جز درس خواندن ندارد را در اختیار ندارم.
برنامه ریزی درسی
با تعین ساعت مشخص درس خواندن روزانه که باید حداقل 5 ساعت در روز باشد شروع میکنم. بعد از گذشت 1 یا 2 هفته با توجه به سطح آموزشی و نظر مشاور، روزانه 1 یا 2 ساعت به میزان درس خواندن اضافه خواهد شد. میزان استاندارد ساعت درس خواندن هفتگی حداقل باید 40 تا 50 ساعت باشد که باگذشت زمان قطعاً بیشتر خواهد شد.
بعد از گذشت مدت مشخص، زمان بررسی پیشرفت عملکرد هست. برای بالا بردن پیشرفت، بهطور مثال اگر من امروز 5 تا 6 ساعت درسخواندهام و 10 تا 20 تست زدم در روزهای بعد که دوباره عملکردم بررسی خواهد شد میزان درس خواندن باید به 6 یا 7 ساعت برسد و میزان تمرین انجامشده به 20 تا 30 تست در روز افزایش پیدا کند؛ بنابراین باید بهطور محسوس پیشرفت در ساعت مطالعه و تعداد تمرینهای انجامشده مشاهده شود تا کمیت و کیفیت بهطور موازی بالابرده شود.
تعین زمان مطالعه برای هر درس و نحوه چینش دروس در برنامهریزی روزانه باید با نظر مشاور انجام شود.
سخن آخر با داوطلبین حساس کنکوری
و مطلب آخری در رابطه با تأثیر معدل در کنکور سراسری است. بعضی از داوطلبین در طول سالیان گذشته دیپلم و پیشدانشگاهی گرفتند و ازقضا معدل بالایی هم ندارند و در حال حاضر نگران معدل پایین خود، برای رقابت با داوطلبین معدل بالا هستند. باید خاطرنشان کرد در چند سال اخیر تأثیر معدل مثبت بوده است.
تأثیر مثبت معدل به چه معناست؟
یعنی من با هر رتبهای که به دست آوردم اگر معدل باعث بهبود رتبه شد شود تأثیر مثبت است؛ در غیر این صورت معدل بلا تأثیر خواهد بود. بهعنوانمثال داوطلبی با رتبه 90000 و با داشتن معدل 19 تأثیر معدل مثبت را میتوان برایش متصور شد. اما داوطلب دیگری با رتبه 58 و داشتن معدل ۱۲ قطعاً نمیتواند هیچ تأثیر مثبتی از معدل خود متصور شود و شاهد بهبود رتبه خود نخواهد بود؛ بنابراین در صورت عدم داشتن تأثیر مثبت میتوان گفت معدل در کنکور سراسری تأثیر نخواهد داشت.
برای پاسخ سوالات خود در مورد شرایط کنکور مجدد با ما تماس بگیرید
تماس از 8 صبح تا 12 شب حتی روزهای تعطیل
سلام، من در دانشگاه دولتی روزانه درمقطع کاردانی در حال تحصیل هستم، و تصمیم دارم در رشته دیگر برای کنکور هنر سال اینده ثبت نام کنم…
ایا باید از دانشگاه انصراف بدم؟
سلام و خسته نباشید
من برای کنکور مجدد در سال آینده می خوام برنامه ریزی کنم ایا برای سال بعد نظام آموزشی قدیم هم هست یا اینکه فقط یه نظام آموزشی داریم؟
با سلام
بر اساس اطلاعیه اولیه سازمان سنجش در کنکور 98 و 98 دو نوع آزمون نظام جدید و نظام قدیم برگزار می شود و در سال 1400 فقط یک نظام آموزش برای کنکور در نظر گرفته خواهد شد.