کنکور
شرایط کنکور مجدد، منابع کمک آموزشی و آخرین قوانین
در حال حاضر با توجه به شرایط جامعه و نبود بازار کار بسیاری از افراد حتی باوجود تحصیل در رشتههای غیرپزشکی بعد از پایان تحصیل تصمیم به شرکت مجدد در کنکور میگیرند. حتی بعضی از افراد بعد از ورود به بازار کار به دلیل نبود درآمد مناسب یا اختلاف درامد با مشاغل پزشکی یا حتی ثبات شغلی تصمیم به شرکت مجدد در کنکور میگیرند. ممکن است این افراد در هر سن و شرایطی باشند.
اطلاع از قوانین و شرایط شرکت در کنکور برای داوطلبان ضروری است. این قوانینی در سال های اخیر تغییرات زیادی داشته است. لذا در این مقاله مراحل از تصمیمگیری تا اقدام به کنکور و نحوه صحیح مطالعه و برنامهریزی بهصورت تخصصی بررسی میشود.
برای پاسخ سوالات خود در مورد شرایط کنکور مجدد با ما تماس بگیرید
تماس از 8 صبح تا 12 شب حتی روزهای تعطیل
مطالبی که در این پست می خوانید:
قدم اول: شناخت کافی شرایط کنکور
ممکن است افراد چندین سال از کنکور دور باشند. دانشجویان، متأهلین و شاغلین در این دسته قرار میگیرند. هرکدام از این افراد انگیزه و اهداف مشخصی برای شرکت مجدد در کنکور دارند. برخی از افراد ازنظر شغلی درآمد کافی نداشته، برخی دیگر از شرایط شغلی خود ناراضی بوده و یا در شغل موردعلاقه خود مشغول به کار نیستند. مراحل شرکت در کنکور مجدد برای همه افراد این گروه عمومیت دارد که در ادامه با جزئیات بیان میشود.
همچنین در سال های اخیر قوانین کنکور تغییرات زیادی داشته است. نحوه برگزاری کنکور، شیوه تاثیر معدل و شرایط ترمیم معدل از جمله مواردی است که دستخوش این تغییرات شده است. لذا در مقاله زیر به روزترین این تغییرات مورد بررسی قرار گرفته است و داوطلبان کنکور می توانند از جزئیات این تغییرات مطلع شوند.
حتماً بخوانید: همه چیز درباره تغییرات کنکور سراسری، تاثیر سوابق تحصیلی و ترمیم معدل
بر اساس ظرفیت دانشگاهها حداکثر 3 درصد داوطلبان کنکور موفق به پذیرش در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی میشوند. این ظرفیت شامل همه دانشگاههای دولتی روزانه، خودگردان، آزاد و ظرفیت مازاد است.
افرادی با توقعات کمتر وجود دارند که پذیرش در رشتههای پیراپزشکی مانند فیزیوتراپی، شنواییسنجی، پرستاری، تغذیه و … موردنظرشان است. بر اساس سهمیه اختصاصیافته توسط سازمان سنجش حداکثر 8 درصد داوطلبین در رشتههای پیراپزشکی موردپذیرش قرار خواهند گرفت. به این نکته باید توجه کرد که این درصد شامل ظرفیت تمامی دانشگاههای روزانه، خودگردان، آزاد و ظرفیت مازاد است؛ بنابراین اگر داوطلبین رتبه لازم برای قرار گرفتن در این دو گروه را کسب نکنند باید شانس خود را در سالهای بعد امتحان کنند.
قدم دوم: آگاهی از نظام آموزشی کنکور 1404
بعدازاینکه اطلاعات کافی در مورد کنکور سراسری و نحوه پذیرش در رشتههای مختلف به دست آمد فرد باید بر اساس نظام آموزشی کنکور که توسط سازمان سنجش مشخص می شود در آزمون شرکت کند. بر اساس قوانین جدید امکان دو نوبت شرکت در کنکور فراهم شده است. داوطلبان می توانند در هر دو آزمون شرکت کنند و نمره که بالاتر باشد برای داوطلب در نظر گرفته می شود.
همچنین در کنکور با شیوه جدید آزمون دروس عمومی حذف شده است. تاثیر دروس عمومی در سوابق تحصیلی یا نمرات امتحانات مشترک برگزار شده توسط آموزش پرورش لحاظ می شود.
میزان تاثیر سوابق تحصیلی در سال 1404 به صورت 60 درصد قطعی در نظر گرفته شده است. برای دروس عمومی و اختصاصی داشتن سوابق تحصیلی الزامی است و درصورتی که افراد از سایر رشته ها برای شرکت مجدد در کنکور اقدام کنند در صورت نداشتن سابقه درسی مد نظر باید برای ایجاد اقدام کنند. در غیر این صورت نمره این دروس صفر در نظر گرفته می شود.
در سال 1404 افراد باید علاوه بر سابقه تحصیلی پایه دوازدهم سوابق تحصیلی پایه یازدهم را هم ایجاد کنند. میزان تاثیر سوابق برای پایه یازدهم 20 درصد و پایه دوازدهم 40 درصد در نظر گرفته شده است.
برای پاسخ سوالات خود در مورد شرایط کنکور مجدد با ما تماس بگیرید
تماس از 8 صبح تا 12 شب حتی روزهای تعطیل
قدم سوم: انتخاب منابع آموزشی مناسب و برنامهریزی صحیح برای داوطلبان کنکور مجدد
با توجه به دو قدم قبل که شناخت کافی از نحوه پذیرش و انتخاب نظام آموزشی کنکور هست زمان آن رسیده است که منابع کمکآموزشی مناسب برای رسیدن به نتیجه مطلوب را انتخاب کنیم. علاوه بر منابع درسی کنکور سراسری، نحوه برنامهریزی روزانه، هفتگی و ماهانه، جزئی از مهمترین قسمت اجرائی کار داوطلب هست. بر اساس نکات ذکرشده و سطح آموزشی داوطلب، منابع پیشنهادی برای هر فرد متفاوت است.
منبع آموزشی مناسب
بهعنوانمثال کتاب خیلی سبز زیست برای داوطلبین متوسط، کتاب نشر الگو برای داوطلب متوسط رو به بالا و کتاب ای کیو گاج برای داوطلبین قوی مناسب است. این انتخاب و تقسیمبندی منابع کمکدرسی بر اساس سطح داوطلب برای سایر دروس نیز صادق است.
من بهعنوان داوطلب کنکور میخواهم شروع به درس خواندن کنم. با توجه به اینکه من چند سالی هست که از درس دور بودهام و در سنی قرار دارم که ممکن است تشکیل خانواده داده باشم و یا دانشجو باشم و یا اینکه شاغل باشم، قطعاً تمرکز ۱۰۰ درصدی شخصی که در سن کنکور هست و کاری جز درس خواندن ندارد را در اختیار ندارم. لذا منابع پیشنهادی با توجه به شرایط درسی هر فرد و توسط مشاور باید انتخاب شود.
برنامه ریزی درسی
با تعین ساعت مشخص درس خواندن روزانه که باید حداقل 5 ساعت در روز باشد شروع میکنم. بعد از گذشت 1 یا 2 هفته با توجه به سطح آموزشی و نظر مشاور، روزانه 1 یا 2 ساعت به میزان درس خواندن اضافه خواهد شد. میزان استاندارد ساعت درس خواندن هفتگی حداقل باید 40 تا 50 ساعت باشد که باگذشت زمان قطعاً بیشتر خواهد شد.
بعد از گذشت مدت مشخص، زمان بررسی پیشرفت عملکرد هست. برای بالا بردن پیشرفت، بهطور مثال اگر من امروز 5 تا 6 ساعت درسخواندهام و 10 تا 20 تست زدم در روزهای بعد که دوباره عملکردم بررسی خواهد شد میزان درس خواندن باید به 6 یا 7 ساعت برسد و میزان تمرین انجامشده به 20 تا 30 تست در روز افزایش پیدا کند؛ بنابراین باید بهطور محسوس پیشرفت در ساعت مطالعه و تعداد تمرینهای انجامشده مشاهده شود تا کمیت و کیفیت بهطور موازی بالابرده شود.
تعین زمان مطالعه برای هر درس و نحوه چینش دروس در برنامهریزی روزانه باید با نظر مشاور انجام شود.
سخن آخر با داوطلبین حساس کنکوری
و مطلب آخری در رابطه با تأثیر معدل در کنکور سراسری است. بعضی از داوطلبین در طول سالیان گذشته دیپلم و پیشدانشگاهی گرفتند و ازقضا معدل بالایی هم ندارند و در حال حاضر نگران معدل پایین خود، برای رقابت با داوطلبین معدل بالا هستند. باید خاطرنشان کرد در چند سال اخیر تأثیر معدل مثبت بوده است. اما از سال 1402 به بعد تاثیر سوابق به صورت قطعی در نظر گرفته می شود.
تاثیر معدل به صورت قطعی
با توجه به تغییرات کنکور از سال 1402 به بعد تاثیر سوابق تحصیلی به صورت قطعی در نظر گرفته می شود. یعنی در صورتی که فرد معدل کمی داشته باشد یا نمرات قابل قبولی کسب نکرده باشد. در رتبه فرد تاثیر منفی خواهد داشت. اما برای این افراد امکان ترمیم معدل در نظر گرفته شده است. فرد می تواند با شرکت در امتحانات دروسی که نمرات مناسب کسب نکرده است، این کمبود نمره را جبران کند.
تأثیر مثبت معدل به چه معناست؟
یعنی من با هر رتبهای که به دست آوردم اگر معدل باعث بهبود رتبه شد شود تأثیر مثبت است؛ در غیر این صورت معدل بلا تأثیر خواهد بود. بهعنوانمثال داوطلبی با رتبه 90000 و با داشتن معدل 19 تأثیر معدل مثبت را میتوان برایش متصور شد. اما داوطلب دیگری با رتبه 58 و داشتن معدل ۱۲ قطعاً نمیتواند هیچ تأثیر مثبتی از معدل خود متصور شود و شاهد بهبود رتبه خود نخواهد بود؛ بنابراین در صورت عدم داشتن تأثیر مثبت میتوان گفت معدل در کنکور سراسری تأثیر نخواهد داشت.
از سال 1402 به بعد تاثیر معدل در کنکور سراسری به صورت قطعی در نظر گرفته شده است.
برای پاسخ سوالات خود در مورد شرایط کنکور مجدد با ما تماس بگیرید
تماس از 8 صبح تا 12 شب حتی روزهای تعطیل
سلام وقتتون بخیر
من قبلا در رشته دیگری تحصیل کرده ام و الان میخواهم با رشته دیگری کنکور دهم
برای داشتن سابقه تحصیلی باید چه کاری کنم؟؟
سلام وقت بخیر
با توجه به رشته انتخابی باید سوابق دروس موثر را ایجاد کنید.
سلام وقتتون بخیر ، من سال 99 و 1400 کنکور دادم الانم پروتز دندان میخونم ، میخواستم بخوام برای سال بعد کنکور بدم باید چه چیزیو مد نظر قرار بدم در خصوص معدل؟
سلام در صورتی که نمرات شما برای دروس که تاثیر مستقیم دارد کم است باید برای ترمیم معدل اقدام کنید.
سلام وقت بخیر
ببخشید من یه سوال داشتم. من میتونم امسال برم دانشگاه و 2ترم بخونم و در کنکور 1403 شرکت کنم و اگر رتبه م بهتر شد و توی انتخاب رشته م یک دانشگاه بهتر قبول شدم، انتقالی بگیرم و به دانشگاه جدید برم؟
اون 2ترمی که خوندم حفظ میشه یا باید دوباره 2ترم بخونم؟
سلام وقت بخیر
بله می توانید برای تطبیق واحد بستگی به نمرات دروس شما دارد
سلام
من شنیدم هرکسی که مشموله یه بار میتونه انصراف بده و دوباره بره دانشگاه
حالا سوالم اینه
من پیام نور بودم،برای اولین بار انصراف دادم بعد از دو ترم که گذشت پشیمون شدم رفتم دانشگاه گفتم میخوام انصرافمو لغو کنم
از طرف دانشگاه اون دوترمی که نبودم رو برام مرخصی رد کردن و از نظام وظیفه هم نامه بردم دانشگاه که نوشته بود بازگشت به تحصیل نامبرده مشکلی ندارد و دوباره به همون رشته برگشتم و از جایی که مونده بود ادامه دادم
الان میخوام بدونم آیا میتونم انصراف بدم برم یه دانشگاه دیگه؟
اون انصرافمو که لغو شده بحساب نمیاد درسته؟
ممنون میشم پاسخ بدید
سلام آقای رحمانی محترم.ممنون که به سوالات ما پاسخ میدید.من وروری۱۴۰۱ پرستاری آزاد هستم و دو ترم رو مرخصی گرفتم ولی بنابر دلایلی از جمله اینکه دانشگاه شهر خودم نیست و خیلی از شهرم دوره۱۵ساعت راه هست و با انتقالی به استان خودم هم موافقت نمیکنن و دختر هستم،برای سال تحصیلی جدید هم نمیتونم برم.میخواستم بپرسم راهی وجود داره که این رشته برای من حفظ بمونه تا کنکور۱۴۰۳ شرکت کنم و شهر خودم قبول بشم؟اگر نتونم برم چه اتفاقی می افته؟ایا اخراجم میکنن؟باید جریمه بدم؟ایا اگر نرم برای سال بعد که مشکلم حل بشه امکان ادامه تحصیل میدن؟دوباره نمیشه مرخصی گرفت؟ به نظر شما باید چکار کنم و راه حلی داره؟پیشاپیش ممنون از پاسخگوییتون خیلی استرس دارم.
سلام وقت شما بخیر می توانید برای مرخصی تحصیلی درخواست دهید.
سلام آقای رحمانی واقعا ممنون از اینکه راهنماییم کردید.ببخشید با توجه به اینکه من از دو ترم مرخصیم استفاده کردم،هنوز بهم مرخصی تعلق میگیره؟اگر نرم اخراجم نمیکنن؟واگر کنکور بدم،باز هم میتونم پرستاری رو در انتهاب رشته انتخاب کنم؟رشته تکراری اشکال نداره؟
سلام
در صورتی که بعد از دو ترم مراجعه نکنید معمولا اخراج می کنند. درصورتی که اولین انصراف شما باشد و خدمت سربازی نرفته باشید می توانید مجدد شرکت کنید.
سلام ، لیسانس پرستاری هستم و در حال حاضر سرباز هستم ، خدمتم تا فروردین 1403 هم طول میکشه ، من میتونم کنکور شرکت کنم ؟ با هدف انتخاب رشته پزشکی
سلام بر اساس قوانین جدید نتابج تا دو سال عتبار دارد.
سلام و عرض وقت بخیر
با توجه به اعتبار دوساله نتایج ازمون سراسری ایا این امکان وجود دارد که فردی با شرکت در این ازمون و گرفتن ترازی مشخص، به سربازی رفته و پس از پایان دوران دوساله خدمت از نتیجه کنکور خود استفاده کند؟
به بیان دیگر ایا این امکان وجود دارد که فردی کنکور بدهد، بعد به خدمت برود و پس از پایان دوران خدمت از نتیجه کنکور خود استفاده نماید!؟
سلام هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است.
سلام، من در دانشگاه دولتی روزانه درمقطع کاردانی در حال تحصیل هستم، و تصمیم دارم در رشته دیگر برای کنکور هنر سال اینده ثبت نام کنم…
ایا باید از دانشگاه انصراف بدم؟
سلام و خسته نباشید
من برای کنکور مجدد در سال آینده می خوام برنامه ریزی کنم ایا برای سال بعد نظام آموزشی قدیم هم هست یا اینکه فقط یه نظام آموزشی داریم؟
با سلام
بر اساس اطلاعیه اولیه سازمان سنجش در کنکور 98 و 98 دو نوع آزمون نظام جدید و نظام قدیم برگزار می شود و در سال 1400 فقط یک نظام آموزش برای کنکور در نظر گرفته خواهد شد.