مهاجرت و تحصیل در خارج
دانشگاههای ترکیه
کشور ترکیه به خاطر امکان تحصیل در دانشگاههای باکیفیت مناسب و هزینه تحصیل پایین و همچنین کمکهزینه و بورسیههای تحصیل متنوع همواره موردتوجه دانشجویان بینالمللی بوده است. تعداد دانشجویان بینالمللی که دانشگاههای ترکیه را برای ادامه تحصیل انتخاب میکنند، از سال 2006 تقریباً 2 برابر شده است و در سالهای اخیر رشد افزایشی داشته است. در سالهای تحصیلی 2015 تا 2017 حدود 48 هزار دانشجوی بینالمللی در این کشور به تحصیل پرداختهاند که این تعداد در سال 2017-2018 به بالای 100 هزار و در سال 2018-2019 به 115 هزار دانشجو رسیده است که نشاندهنده شرایط مساعد تحصیل در ترکیه برای دانشجویان خارجی است. علاوه بر شهریه و هزینه زندگی نسبتاً پایین، بورسیه تحصیلی ترکیه با شرایط زیر انگیزه دانشجویان بینالمللی برای تحصیل در دانشگاههای ترکیه دوچندان میکند:
- معافیت از پرداخت شهریه
- خوابگاه دانشجویی رایگان
- بیمه سلامت همگانی رایگان
- پرداخت هزینه رفتوبرگشت به کشور مبدأ در ابتدا و انتهای تحصیل
- آموزش رایگان زبان ترکی به مدت یک سال
- دریافت کمکهزینه ماهیانه 200 تا 400 دلار در ماه
کشور ترکیه در حال حاضر یکی از مقاصد جذاب گردشگری دنیا محسوب میشود. در حال حاضر سالانه بالای 40 میلیون نفر از این کشور بازدید میکنند و درواقع این کشور ششمین مقصد گردشگران خارجی است. به همین خاطر سیاست گزاری مسئولان برای جذب بیشتر دانشجو خارجی و رسیدن به سقف 350 هزار دانشجو در سال است تا ترکیه جز 5 کشور برتر جهان برای جذب دانشجو خارجی شود. برخی از این سیاست گزاری ها شامل گزینههای زیر است:
- گرفتن مدرک اقامت در دانشگاه بجای مراجعه به اداره مهاجرت
- امکان گرفتن اقامت و مجوز کار برای دانشجویان مهمان
- امکان گرفتن مجوز کار برای فارغالتحصیلان
- بخشیده شدن سود دیرکرد بیمه دانشجویان بدهکار
- صدور بیمه سلامت همگانی برای دانشجویان خارجی در سریعترین زمان و حذف انتظار سهماهه سابق
در کشور ترکیه حدود 200 دانشگاه وجود دارد که شامل 110 دانشگاه دولتی، بالای 60 دانشگاه خصوصی و همچنین چند دانشگاه وابسته به وزارت دفاع و مراکز نظامی است. بر اساس رتبهبندی جهانی (QS) (که بیشک میتوان گفت یکی از معتبرترین سازمان رتبهبندی دانشگاهی است) 5 دانشگاه ترکیه در بین رتبه زیر 600 و 10 دانشگاه رتبه زیر 1000 دارند. برای مقایسه بهتر با سطح علمی دانشگاه ایران باید گفت دانشگاه شریف رتبه 430، دانشگاه امیرکبیر رتبه 489، دانشگاه عمل و صنعت 601-605 دانشگاه تهران رتبه 701-750 و دانشگاه شهید بهشتی و شیراز رتبه 801-100 دارند.
مطالبی که در این پست می خوانید:
شرایط تحصیل در دانشگاههای ترکیه
تحصیل در دانشگاههای ترکیه مطابق با استاندار بولونیا میباشد که نشاندهنده اعتبار علمی و همچنین امکان ادامه تحصیل راحتتر در اروپا با توجه به این استاندار آموزشی کیفیت بالا است. علاوه بر این بیشتر دانشگاههای ترکیه در برنامه تحصیلی اتحادیه اروپا اراسموس موندوس شرکت دارند که شامل ارائه بورسیه تحصیلی برای دانشجویان نخبه و برتر خارجی و همچنین یک پشتیبان قوی برای تبادل دانشجویان بینالمللی در جهان میباشد.
در حال حاضر 12 دانشگاه ترکیه مورد تائید وزارت بهداشت و وزارت علوم ایران است و افرادی که در این دانشگاه تا ادامه تحصیل دهند میتوانند مدرک تحصیلی خود را در داخل ترجمه کنند. علاوه بر این در صورت صدور مجوز از وزارت خانه تا و سازمانهای مربوطه امکان نقلوانتقال به داخل با شرایط خاص وجود دارد (در حال حاضر امکان نقلوانتقالات از دانشگاههای خارج از کشور برای رشتههای پزشکی و پیراپزشکی وجود ندارد).
اکثر دانشگاههای معتبر و مورد تائید ترکیه در دو شهر بزرگ آنکارا و استانبول قرار دارد. دو دانشگاه بیلکنت و بغازیچی در گروه ممتاز و دانشگاههای حاجت تپه، استانبول، قاضی، سابانچی، کوچ، خوار میانه و دانشگاه فنی استانبول در گروه خوب وزارت علوم قرار دارند. همچنین دانشگاههای پزشکی آتاتورک، کوچ، استانبول، حاجت تپه، آنکارا و اژه در حال حاضر مورد تائید وزارت بهداشت ایران هستند. در ادامه دانشگاههای ذکرشده بهطور خلاصه معرفی میشود.
دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)
دانشگاه بیلکنت در سال 1984 در شهر آنکارا تاسیس شده و دانشگاهی خصوصی است. دانشگاه بیلکنت دارای بیش از 13 هزار دانشجو است که در 32 دوره کارشناسی و 47 برنامه ارشد و دکتری تحصیل میکنند. همچنین اعضای هیئتعلمی بینالمللی آن از بیش از 40 کشور مختلف تشکیلشده است و این دانشگاه با 200 موسسه دانشگاهی و آموزشی بینالمللی تبادل دانشجو دارد.
- حدود 40 درصد دانشجویان این دانشگاه از بورسیههای تحصیلی مختلف استفاده میکنند.
- این دانشگاه در چند سال اخیر رتبه QS بین 456-401 داشته است.
- آموزش در این دانشگاه به زبان انگلیسی است.
- شهریه این دانشگاه حدود 14 هزار دلار است و در دو نوبت پاییز و بهار باید پرداخت شود.
دانشکدههای دانشگاه بیلکنت
- دانشکده آموزش
- دانشکده موسیقی و هنرهای نمایشی
- دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی
- دانشکده مدیریت کسبوکار
- دانشکده هنر، طراحی و معماری
- دانشکده علوم
- دانشکده حقوق
- دانشکده ادبیات و علوم انسانی
- دانشکده مهندسی
مهمترین رشتههای دانشگاه بیلکنت
اقتصاد، مهندسی کامپیوتر، مالی و بانکداری، حسابداری، موسیقی، حقوق، روابط بینالملل، مدیریت، فیزیک، طراحی شهری، زبان انگلیسی و روانشناسی
بورسیه و خوابگاه دانشگاه بیلکنت
بورسیه تحصیلی دانشگاه بیلکنت بر اساس نمرات دبیرستان و دانشگاه به دانشجویان تعلق میگیرد. دانشجویان حداکثر 2 سال از بورسیه تحصیلی آموزش زبان انگلیسی و 5 سال ر مقطع کارشناسی بهرهمند شوند. همچنین برای دریافت کمکهزینه خوابگاه باید حداقل معدل 2.5 از 4 را کسب کرده باشند.
دانشگاه بیلکنت دارای 26 خوابگاه با امکانات مختلف است که 4000 دانشجو از آن استفاده میکنند. هزینه خوابگاه با توجه به ظرفیت اتاق که یک تا سهنفره و یا حتی سوئیت سالانه بین 3 تا 32 هزار لیر است.
دانشگاه بغازیچی (Bogazici University)
دانشگاه بغازیچی درواقع اولین شعبه موسسه آموزش عالی آمریکا در خارج از این کشور است که در سال 1863 تأسیسشده است و از طریق کالج رابرت با دانشگاههای آمریکا در ارتباط است. دانشگاه بغازیچی از سال 1971 فعالیت خود را در قسمت اروپایی استانبول آغاز کرده است. این دانشگاه پرطرفدارترین دانشگاه ترکیه در آزمونهای ورودی شناختهشده است. در حال حاضر بالای 12 هزار دانشجو در دانشگاه بغازیچی تحصیل میکنند.
- دانشگاه دولتی است
- زبان تحصیل انگلیسی است
- شهریه سالانه 300 دلار
- کادر علمی آن نزدیک هزار نفر است
- رتبه QS بین 399 تا 580 در چند سال اخیر
- کتابخانه مجهز به بیش از 300 هزار کتاب به زبانهای مختلف
دانشکدههای دانشگاه بغازیچی
- دانشکده تربیتمعلم
- دانشکده علوم پایه
- دانشکده اقتصاد و بازرگانی
- دانشگاه مهندسی
- دانشکده علوم عملی
- دانشکده زبانهای خارجی
رشتههای دانشگاه بغازیچی
دانشگاه بغازیچی در رشتههای مهندسی، علوم اجتماعی، علوم پایه، علوم آموزشی، آموزش شغلی و هنرهای زیبا دارای موقعیت بهتری است و در کل مهمترین رشتههای تحصیلی این دانشگاه شامل رشتههای زیر است:
دبیری، فلسفه، فیزیك، زبان و ادبیات انگلیسی، شیمی، ریاضیات، بیولوژی مولکولی ژنتیك، روانشناسی، جامعهشناسی، تاریخ، زبان و ادبیات تركی، اقتصاد، مدیریت، علوم سیاسی و روابط بینالملل، رایانه، الكتریكـ الكترونیك، صنایع، عمران، شیمی، ماشینآلات، مدیریت گردشگری، تجارت بینالملل، مدیریت، مترجمی انگلیسی و …
بورسیه و خوابگاه دانشگاه بغازیچی
دانشگاه بغازیچی در محله ببک استانبول ساختهشده که در این محله 7 خوابگاه با ظرفیت بالای 2500 نفر ایجادشده است. علاوه بر خوابگاه دانشجویان میتوانند از آپارتمانهای لوکس که دارای ظرفیت حدود 500 نفر است استفاده کنند.
همچنین بنیاد دانشگاه به تعدادی از دانشجویان بورسیه تحصیلی نیز ارائه میکند. علاوه بر آن دانشجویانی که با درجه عالی از دانشگاه فارغالتحصیل شوند میتوانند از بورسیههای تحصیلی دانشگاههای برتر آمریکا مانند هاروارد، پرینستون، میت و … برخوردار شوند.
دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)
دانشگاه حاجت تپه در سال 1967 در آنکارا تأسیس شد و یکی از بزرگترین مراکز آموزشی ترکیه است. این دانشگاه به دلیل تعداد رشتههای تحصیلی و آموزشی و فعالیتهای علمی از مشهورترین مراکز آموزشی ترکیه به شمار میرود. دانشگاه حاجت تپه دارای 9 دانشکده، 14 مدرسه حرفهای، 12 انستیتو، 20 موسسه و 4 مرکز تحقیق و هنرکده ملی است و حدود 150 رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی و 173 رشته در مقطع تحصیلات تکمیلی ارائهشده است.
- زبان تحصیل ترکی، انگلیسی، فرانسه و آلمانی
- 50 هزار دانشجو و بالای 3 هزار نفر کادر علمی
- رتبه QS بین 540 تا 1000 در چند سال اخیر
- کتابخانه بالغبر 350 هزار جلد کتاب
- شهریه دانشگاه بهطور متوسط 2 تا 3 هزار دلار
دانشکدههای دانشگاه حاجت تپه
- دانشکده ارتباطات
- دانشکده دندانپزشکی
- دانشکده اقتصاد
- دانشکده علوم آموزشی
- دانشکده مهندسی
- دانشکده هنرهای زیبا
- دانشکده علوم بهداشتی
- دانشکده حقوق
- دانشکده ادبیات
- دانشکده پزشکی
- دانشکده داروسازی
- دانشکده علوم
رشته تحصیلی دانشگاه حاجت تپه
پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مترجمی زبان و ادبیات آلمانی، انگلیسی، فرانسه و ترکی، فلسفه، روانشناسی، تاریخ هنر، جامعهشناسی، تربیتمعلم و رشتههای دبیری، اقتصاد، مدیریت، روابط بینالملل، مهندسی کامپیوتر، مهندسی الکترونیک، مهندسی شیمی و …
رشته های تحصیل به زبان انگلیسی: اقتصاد، مدیریت، روابط بینالملل، مهندسی الکترونیک، پزشکی و …
دانشگاه آتاتورک (Ataturk University)
دانشگاه آتاتورک در سال 1957 در شهر ارزروم تأسیس شد و در حال حاضر دارای مجتمع آموزشی در شهرهای ارزروم، آغری و ارزنجان است. دانشگاه آتاتورک دارای 15 دانشکده، 17 مدرسه عالی، 6 انستیتو و 10 مرکز تحقیقاتی و 2 بیمارستان تحقیقاتی است. دانشگاه آتاتورک به دلیل نزدیکی به ایران و هزینه تحصیل کم و مورد تائید وزارت بهداشت بسیار موردتوجه داوطلبان ایرانی است و با دانشگاه علوم پزشکی ارومیه همکاری نزدیکی دارد.
- زبان تحصیل ترکی
- شهریه سالانه 500 دلار
- نسبت استاد به دانشجو 1 به 15
دانشکدههای دانشگاه آتاتورک
- دانشکده دندانپزشکی
- دانشکده داروسازی
- مدرسه عالی بهداشت
- مدرسه عالی پرستاری
- دانشکده علوم پایه و ادبیات
- دانشکده الهیات
- دانشکده ارتباطات
- دانشکده هنرهای زیبا
- دانشکده مدیریت بازرگانی
- دانشکده علوم ورزشی
- دانشکده دامپزشکی
- دانشکده حقوق
- دانشکده معماری و طراحی
- دانشکده تربیتمعلم
- دانشکده مهندسی
رشتههای تحصیلی دانشگاه آتاتورک
پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مامایی، پرستاری، زبان و ادبیات فارسی، آلمانی، عربی، فرانسه، انگلیسی، ترکی، فلسفه، فیزیک، شیمی، باستانشناسی کلاسیک، ریاضیات، تاریخ صنعت جامعهشناسی، تاریخ، اقتصاد، الهیات، دبیری فرهنگ دینی و علم اخلاِ دوره ابتدایی دبیری، رایانه و فنّاوری آموزشی، بیولوژی، جغرافیا، گروه فلسفه، رادیو، تلویزیون و سینما و …
امکانات رفاهی دانشگاه آتاتورک
شرایط خوابگاههای دانشگاه آتاتورک بسیار مساعد است و دانشجویان عملاً مشکلی بابت پذیرش خوابگاه و امکانات رفاهی آن ندارند. برای فعالیتهای ورزشی دانشجویان سالن ورزشی سربسته و روباز و تعداد زیادی زمین فوتبال، والیبال و بسکتبال در نظر گرفتهشده است. همچنین دانشجویان میتوانند در مراکز درمانی دانشگاه معاینه شوند و از خدمات دندانپزشکی و پزشکی واحدهای درمانی دانشگاه نیز بهرهمند شوند.
حتما بخوانید: شرایط تحصیل در کانادا
دانشگاه استانبول (Istanbul University)
دانشگاه استانبول در سال 1453 بهعنوان مدرسه فلسفه، پزشکی، حقوق و ادبیات تأسیس شد. بعد از تغییر و تحولات نهایتاً در سال 1946 بهعنوان دانشگاه پایه گزاری شد. دانشگاه استانبول دارای 17 دانشکده، 9 مدرسه، 14 انستیتو، 14 مرکز تحقیقاتی، 1 مرکز آموزش عالی موسیقی و … میباشد که در 12 نقطه شهر استانبول پخششده است. از شخصیتهای مهمی که از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند میتوان به عبدالله گول رئیسجمهور سابق ترکیه، عزیز سانکار برنده جایزه نوبل شیمی اشاره کرد.
- زبان تحصیل ترکی، انگلیسی، آلمانی و فرانسه
- رتبه QS 500-700 در چند سال اخیر
- بالای 35 هزار دانشجو و 4500 کادر علمی
- شهریه دانشگاه 1000 تا 3000 دلار در سال
- کتابخانه غنی و تاریخی
- بورسیه تحصیلی متنوع برای دانشجویان برتر
دانشکدههای دانشگاه استانبول
- دانشکده پزشکی
- دانشکده داروسازی
- دانشکده دندانپزشکی
- دانشکده ادبیات
- دانشکده علوم پایه
- مدرسه عالی بهداشت فیزیوتراپی
- مدرسه عالی پرستاری: پرستاری
- دانشکده حقوق
- دانشکده مدیریت
- دانشکده مهندسی
- دانشکده دامپزشکی
- و …
رشتههای تحصیلی دانشگاه استانبول
پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، روانشناسی، فلسفه، فیزیوتراپی، پرستاری، مدیریت، روابط بینالملل، اقتصاد، روزنامهنگاری، مامائی، ستارهشناسی و علوم فضایی، بیولوژی، فیزیک، ریاضیات، حقوق، اقتصاد، مهندسی کامپیوتر، مهندسی صنایع، مهندسی شیمی، دامپزشکی و مترجمی و زبان و ادبیات ترکی، فارسی، فرانسه، آلمانی، روسی، لاتین، اردو و …
بورسیه تحصیلی و خدمات رفاهی دانشگاه استانبول
در دانشگاه استانبول علاوه بر بورسیه کشور ترکیه به کسانی که در آزمون ورودی جز نفرات برتر باشند، افراد موفق در رشتههای هنر، فرهنگ و تربیتبدنی بورسیههای مجزا تعلق میگیرد. دانشجویان میتوانند از امکانات بهداشتی و درمانی دانشگاه نیز بهرهمند شوند. همچنین امکانات تفریحیورزشی دانشگاه استانبول از سطح کیفیت بالای برخوردار است و اکثر دانشکده ها دارای زمین و سالن ورزشی هستند که میتوان به سالن ورزشی سربسته آوسیلار، سالن دانشکده پزشکی جراح پاشا و … اشاره کرد. همچنین دارای 7 مجتمع اسکان و تغذیه مانند مجتمع آوسیلار و خوابگاه محمد جان است که خدمات آن بهصورت شبانهروزی ارائه میشود.
دانشگاه غازی (Gazi University)
دانشگاه غازی در سال 1926 در شهر آنکارا تأسیس شد و در سال 1928 با ادغام دانشکده مهندسی و معماری و علوم اقتصادی و… در آنکارا تبدیل به یک دانشگاه بزرگ شد و دارای چندین پردیس در این شهر است. دانشگاه غازی شامل 21 دانشکده، 4 مدرسه، 11 مدرسه عالی فنی، 52 مرکز تحقیقاتی و 7 موسسه است.
- تحصیل به زبان ترکی و انگلیسی
- بیش از 2000 نفر اعضای هیئتعلمی
- رتبه QS 700-1000 در سالهای اخیر
- شهریه سالانه 500-3000 دلار
- کتابخانه مجهز به بیش از 100 هزار جلد کتاب، 40 هزار مجله و …
دانشکدههای دانشگاه غازی:
- دانشكده دندانپزشكی
- دانشكده داروسازی
- دانشكده آموزش هنرهای صنعتی
- دانشكده علوم پایه ـ ادبیات
- دانشكده تربیتمعلم
- دانشکده حقوق
- دانشکده اقتصاد
- مدرسه عالی پرستاری
- و …
رشتههای دانشگاه غازی
دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مدیریت، روابط بینالملل، روزنامهنگاری، مهندسی صنایع، مهندسی عمران، تربیت دبیر، ریاضیات فیزیک، زبان و ادبیات روسی، ترکی و …
بورسیه تحصیلی و امکانات رفاهی دانشگاه غازی
سالانه به افرادی که دانشگاه غازی را بهعنوان اولین انتخاب در نظر بگیرند بورسیه تحصیلی ارائه میشود. همچنین به افرادی که ازنظر مالی وضعیت مناسبی نداشته باشند نیز کمکهزینه و بورسیه در نظر گرفتهشده است.
از امکانات رفاهی این دانشگاه میتوان به خوابگاههای دانشجویی با تنوع غذایی، سالن ورزشی سربسته، استخر شنا، سالن بازی، میدان تنیس و… اشاره کرد. همچنین دانشکدههای مختلف دارای سالنهای ورزشی مجزا میباشند. همهساله در ماه می نیز مراسم دانشجویی شادی و آواز برگزار میشود.
دانشگاه کوچ (KOC University)
دانشگاه کوچ که دانشگاهی خصوصی است در سال 1992 در شهر استانبول در محله رومنی فنری تأسیس شد. دانشگاه کوچ داری 22 رشته در دوره کارشناسی، 50 رشته در دوره ارشد و دکتری دارد و دارای 194 مرکز آزمایشگاهی، 21 مرکز تحقیقاتی است.
- زبان تحصیل انگلیسی (بهاستثنای پرستاری و حقوق)
- شهریه بالای 14 هزار دلار و برای پزشکی حدود 20 هزار دلار در سال
- رتبه QS زیر 500 در سالهای اخیر
- فارغ تحصیلی 95 درصد هیئتعلمی از دانشگاههای برتر اروپا و آمریکا
- تعداد 400 عضو هیئتعلمی برای 5000 دانشجو
دانشکدههای دانشگاه کوچ
- دانشکده علوم و اقتصاد اداری
- دانشکده علوم
- دانشکده علوم اجتماعی و علوم انسانی
- دانشکده مهندسی
- دانشکده حقوق
- دانشکده پزشکی
- دانشکده پرستاری
- مدرسه کارشناسی ارشد
- دانشکده علوم و مهندسی
- دانشکده علوم انسانی و علوم انسانی
- دانشکده علوم بهداشت
رشتههای تحصیلی دانشگاه کوچ
فیزیك، شیمی، ریاضیات، روانشناسی، جامعهشناسی، تاریخ، اقتصاد، مدیریت بهرهبرداری، روابط بینالملل، مهندسی رایانه و الكتریك ـ الكترونیك، صنایع، ماشینآلات و پرستاری
بورسیه تحصیلی و امکانات رفاهی دانشگاه کوچ
دانشگاه کوچ به کسانی که این دانشگاه انتخاب اولشان باشد بورسیه تحصیلی میدهد. بورسیه شامل معاف از پرداخت هزینه آموزش، تغذیه، اسکان، رفتوآمد و کمکهزینه ماهیانه میباشد. دانشجو باید در قبال این بورسیه دریکی از واحد دانشگاه کار کند یا در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی در قبال تعهد خدمت در بیمارستان بورسیه دریافت میکند.
حتما بخوانید: شرایط تحصیل در ترکیه
دانشگاه اژه (Ege University)
دانشگاه اژه در سال 1956 در شهر ازمیر تأسیس شد و داری دو مجتمع آموزشی است. دانشگاه اژه چهارمین دانشگاه قدیمی ترکیه است. دانشگاه اژه دارای 11 دانشکده، 7 انستیتو، 23 مرکز تحقیقاتی، 12 مدرسه عالی و آموزش شغلی و مرکز آموزش موسیقی است.
- شهریه 400 دلار در سال
- زبان تحصیل انگلیسی و ترکی
- کتابخانه با 250 هزار جلد کتاب
- تعداد بیش از 2500 کادر علمی
دانشکدههای دانشگاه اژه
- دانشكده دندانپزشكي
- دانشكده پزشكي
- دانشكده داروسازي
- دانشكده ادبيات
- دانشكده علوم
- دانشكده اقتصاد و مديريت بازرگاني
- دانشكده ارتباطات
- دانشكده مهندسي
- دانشكده شيلات
- دانشكده پرستاري
- دانشكده كشاورزي
رشتههای دانشگاه اژه
پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مامائی، پرستاری، زبان و ادبیات آلمانی، انگلیسی، ترکی، باستانشناسی، روانشناسی، تاریخ هنر، فلسفه، جامع شناسی، تربیتمعلم، فیزیک، آمار، ریاضیات، روزنامهنگاری، مدیریت بازرگانی، روابط بینالملل، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی ماشینآلات، مهندسی برق و …
بورسیه تحصیلی و امکانات رفاهی و خوابگاهی دانشگاه اژه
دانشگاه اژه با توجه به دولتی بودن آن شهریه کمی دارد اما بااینحال برای دانشجویانی که ازنظر مالی برای پرداخت شهریه مشکل دارد تا 70 در صد تخفیف در نظر گرفتهشده است.
دانشگاه اژه دارای ظرفیت بیش از 12 هزار نفر برای دانشجویان است و سالنهای غذاخوری آن بالای 10 هزار نفر ظرفیت دارد. همچنین دانشجویان میتوانند از امکانات ورزشی و فرهنگی که برای آنها در نظر گرفتهشده استفاده کنند.
دانشگاه آنکارا (Ankara University)
دانشگاه آنکارا در سال 1925 تأسیس شد و در حال حاضر دارای چند پردیس در شهر آنکارا و همچنین واحدهای در شهرهایی چانکری و کاستامونو است. دانشگاه آنکارا دارای 15 دانشکده، 5 انستیتو و 11 مدرسه عالی و 31 مرکز تحقیقاتی است.
- زبان تحصیل ترکی
- تعداد اعضای هیئتعلمی بالای 3500
- شهریه سالانه 3000 دلار
- رتبه QS 700-1000 در چند سال اخیر
- کتابخانه با 15 هزار نسخه خطی و یکمیلیون کتاب چاپی
دانشکدههای دانشگاه آنکارا
- دانشکده پزشکی
- دانشکده دندانپزشکی
- دانشکده داروسازی
- دانشکده آموزش بهداشت
- دانشکده دامپزشکی
- دانشکده علوم سیاسی
- دانشکده حقوق دانشکده علوم
- دانشکده مهندسی
- دانشکده ارتباطات
- دانشکده علوم تربیتی
- دانشکده تاریخ زبان جغرافیا
- دانشکده الهیات
- دانشکده کشاورزی
- دانشکده علوم ورزشی
- دانشکده هنرهای زیبا
رشتههای تحصیلی دانشگاه آنکارا
پزشکی، دندانپزشکی، حقوق، مامایی، پرستاری، زیستشناسی، دامپزشکی، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی برق، ریاضی، فیزیک، روابط بینالملل، روانشناسی، مدیریت، جامعهشناسی، فلسفه، جغرافیا، زبان و ادبیات آلمانی، فارسی، انگلیسی، ترکی، اسپانیولی، بلغاری، فرانسه، ژاپنی، عرب و …
بورسیه تحصیلی و امکانات رفاهی دانشگاه آنکارا
دانشگاه آنکارا بر اساس نتایج آزمون ورودی به تعدادی از نفرات برتر بورسیه تحصیلی اعطا میکند و همچنین دانشکدههای حقوق، دندانپزشکی و پزشکی کمکهای مالی و اقتصادی را در اختیار دانشجویانی که تائید اعضای هیئتعلمی رسیده باشد قرار میدهند.
همچنین در داخل شهر آنکارا پنج خوابگاه برای دانشجویان در نظر گرفتهشده است. خوابگاه دانشجویی دانشگاه آنکارا شامل خوابگاه مرکزی، خوابگاه دختران جبجی، خوابگاه دختران و پسران چانکری، خوابگاه کاستامونو و خوابگاه دانشجویی مدرسه عالی کلیئیک است. در دانشگاه آنکارا 4 سالن ورزشی، 2 زمین فوتبال و تعداد بسیاری زمین بسکتبال، والیبال و تنیس برای استفاده دانشجویان در نظر گرفتهشده است. همچنین در هر مجتمع دانشگاهی پزشک و روانشناس برای ارائه خدمات لازم به دانشجویان در نظر گرفتهشده است.
زمان، سایت، مکان و شرایط ثبتنام دانشگاههای ترکیه
ورود به دانشگاههای ترکیه بر اساس آزمون ورودی و یا شرط معدل است. همچنین شرایط سنی فرد نیز برای گرفتن پذیرش و همچنین دریافت بورسیه تأثیرگذار است. یکی از مزیتهای پذیرش تحصیلی کشور ترکیه نسبت به اکثر کشورها عدم نیاز به ترجمه مدارک برای ثبتنام بورسیه است و افراد با اصل مدرک تحصیلی خود میتوانند برای ثبتنام اقدام کنند. همچنین برخی از دانشگاهها آزمون ورودی را در ایران برگزار میکنند. زمانهای مهم و اطلاعات کلی مورد ورودی دانشگاههای ترکیه به شرح زیر است:
- شروع ثبتنام اواسط آذرماه
- زمان آزمون ورودی فروردین و اردیبهشتماه
- هزینه ثبتنام 150-300 لیر ترکیه
- اعلام نتایج اردیبهشت و خردادماه
- تعداد سؤال 80 -100
- زمان آزمون 90-120 دقیقه
- اعتبار نتایج آزمون یک سال
- زبان آزمون بسته به نوع دانشگاه فارسی، ترکی و انگلیسی